Gervala: Od 22. februara građani Kosova putuju bez viza u Emirate

Građani Kosova moći će da putuju bez viza u Ujedinjene Arapske Emirate od 22. februara 2024. godine.
Image
Foto: Gazeta Express

Ministarka spoljnih poslova Donika Gervala je putem objave na Fejsbuku objavila da su danas primili verbalnu notu kojom su obavešteni o datumu stupanja na snagu Memoranduma potpisanog između Kosova i Emirata.

„Nakon potpisivanja Memoranduma o razumevanju između Republike Kosovo i Ujedinjenih Arapskih Emirata za liberalizaciju viza za građane Kosova, danas smo dobili verbalnu notu od Ministarstva spoljnih poslova, preko koje smo obavešteni da datum stupanja na snagu Memoranduma o razumevanju, potpisanog 11.01.2024 – je 22.02.2024“ – navela je Gervala.

Ministarka je dalje naglasila da se za uspešan završetak ovog procesa zahvaljuje predsednici Vjosi Osmani na doprinosu u postizanju ovog sporazuma, predsedniku Ujedinjenih Arapskih Emirata šeiku Mohamedu bin Zajedu Al Nahjanu i njegovom kolegi, Abdulahu bin Zaid Al Nahjanu.

„Tako sigurnim koracima jačamo naš međunarodni subjektivitet i uspevamo da proširimo ne samo slobodno kretanje naših građana“ – dodala je.

Od 1. januara 2024. godine građani Kosova su stekli pravo da putuju bez viza u šengenski prostor, Velika Britanija je odnedavno ukinula vize za osoblje Ministarstva odbrane i Kosovskih bezbednosnih snaga.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.