Haradinaj predlaže da se izglasa nepoverenje Kurtijevoj vladi

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova, Ramuš Haradinaj, predložio je da se izglasa nepoverenje vladi na čijem je čelu lider Samoopredeljenja, Aljbin Kurti.
Image
Foto: voanews.com

Nakon što su stupile na snagu mere Evropske unije protiv prištinske administracije zbog nepreduzimanja radnji za rešavanje situacije na severu, Haradinaj je reagovao navodeći da je njegov predlog za smenu kosovskog premijera Aljbina Kurtija “od nacionalnog interesa”.

„Svestan da je Kosovo sa ovim premijerom u čorsokaku, zatražio sam pre nekoliko dana smenu Aljbina Kurtija. Situacija je opasna i beznadežna. Ona će se pogoršavati, a to dokazuju sankcije uvedene Kosovu od strane Evropske unije i upozorenja Sjedinjenih Država da je Vlada na pogrešnom putu“, napisao je Haradinaj u objavi na svom Facebook nalogu.

On je poručio da je “vreme da delujemo i ujedinimo one Kojima je Kosovo primarni interes, nevezano za to da li je reč o poslanicima opozicije ili vladajuće većine, a sve kako bi se izglasalo nepoverenje Vladi”.

Haradinaj je naglasio da su saučesnici svi oni koji su “nespremni da deluju u vremenima duboke krize sa nezamislivim posledicama po Kosovo”.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.