Jedan od osuđenih za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića u bekstvu

Marko Rošić, jedan od četvorice Srba osuđenih za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića, nalazi se u bekstvu.
Image
Foto: Kontakt Plus

To je za Kontakt Plus potvrdio zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, Veton Eljšani.

Marko Rošić je 28. juna osuđen na deset godina zatvora i novčanu kaznu od 10.000 evra zbog krivičnog dela učešće ili organizovanje organizovane kriminalne grupe i teško ubistvo.

Eljšani je naveo da su policija i sud delovali brzo po objavi presude, ali da Rošić nije bio kod kuće kada je trebalo da bude izvršeno njegovo hapšenje.

Eljšani je izjavio da veruju kako se Rošić sada nalazi u Srbiji, te da će biti uhapšen čim dobiju informaciju o njegovom eventualnom boravku na Kosovu.

Marko Rošić je uhapšen u novembru 2018. godine i proveo je više od 40 meseci u sudskom pritvoru. Nakon toga je bio u kućnom pritvoru pet meseci, sve dok mu 4. novembra 2022. kućni pritvor nije bio zamenjen obavezom javljanja Kosovskoj policiji jednom nedeljno.

Nakon četvorogodišnjeg sudskog procesa u Prištini, četiri Srbina osuđena su na ukupno 22 godine zatvora zbog učešća u ubistvu istaknutog srpskog političara sa Kosova Olivera Ivanovića.

Najstrožom kaznom osuđen je upravo Marko Rošić, a presuda uključuje vreme provedeno u pritvoru i kućnom pritvoru. Nedeljko Spasojević na četiri godine i šest meseci zatvorske kazne i 4.500 evra. Dragiša Marković je oslobođen za zloupotrebu službenog položaja, ali je osuđen za krivično delo nedozvoljeno posedovanje, upotrebu i kontrolu oružja na četiri godine zatvora. Za isto krivično delo osuđen je i Žarko Jovanović, kaznom zatvora od četiri godine zatvora i novčanom kaznom.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine ispred sedišta svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici, sa više hitaca u leđa.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.