Jovan Zafirović dobitnik nagrade „Vuk Gligorijević“

Aforističar sa Kosova i Metohije i autor knjige "Glavom kroz stid", Jovan Zafirović, dobitnik je nagrade "Vuk Gligorijević" na ovogodišnjem festivalu "Satira fest".
Image

Nagrada „Vuk Gligorijević“ dodeljuje se za najbolji aforizam.

Dvadeset i prvi po redu Međunarodni festival humora i satire „Satira fest“ završen je u Zadužbini Ilije M. Kolarca u Beogradu, u četvrtak.

Festival je ove godine okupio 39 aforističara iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvastke, Severne Makedonije.

Organizator „Satira festa“ je Beogradski aforističarski krug, a festival je posvećen Vesni Denčić (1963-2020), povodom šezdeset godina od njenog rođenja.

Podsetimo, Jovan Zafirović, satiričar, aforističar i pisac sa Kosova i Metohije, osvojio je niz nagrada. Dobitnik je prestižne Vibove nagrade, nagrade Mladi tipar, kao i nagrade „Poenta“ koja se tradicionalno dodeljuje mladom autoru u okviru Novosadskog festivala knjige.

Jovan Zafirović, rođen 5. juna 1987. godine u Gnjilanu, student je sociologije na mitrovičkom Filozofskom fakultetu. Piše kratke satirične priče i aforizme koje objavljuje u „Politici“, „Večernjim novostima“, „Enigmatici“, „Ježu“, „Šipku“, „Etni“, „Satirgori“, i na različitim internet portalima u zemlji i regionu, u studentskim časopisima kao i na Radio Beogradu.

„Glavom kroz stid“ njegova je prva knjiga aforizama koju su 2022. godine objavili mitrovički Privatni kulturni centar „Akvarijus“ i Društvo književnika KiM.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.