KEDS: U planu postavljanje 5.000 pametnih brojila na severu Kosova

Elektrosever – izvođač radova Kosovske kompanije za distribuciju električne energije (KEDS), započeo je postavljanje pametnih brojila za električnu enegriju na severu Kosova, potvrđeno je iz KEDS-a.
Image
Foto: KEDS

„U procesu koji je danas započet biće postavljeno ukupno 5.000 pametnih brojila sa fokusom na potrošače koji traže nove priključke i na one koji nemaju brojila“, saopšteno je iz KEDS-a.

Kako se dodaje, rad sa pametnim brojilima pokazao se kao veoma efikasan i kontinuirano unapređuje usluge i sigurnost distribucije i snabdevanja potrošača električnom energijom.

„Shodno tome, prednosti i mogućnosti koje ova brojila nude su brojne“, navodi se u saopštenju.

Da se sa ovim procesom započelo, potvrđeno je juče za Kontakt Plus iz Elektrosevera.

Ističu da je KEDS do sada postavio preko 100.000 takvih brojila širom Kosova.

Ujedno podsećaju da je ova usluga deo sistematizacije potrošača na severu Kosova i „predstavlja veliki korak napred za funkcionisanje na celovit i sveobuhvatan način za celu distributivnu mrežu Kosova“.

Takođe podsećaju da je elektrointegracija severnog dela Kosova počela u prvom delu decembra prošle godine kada je KEDS potpisao ugovor sa Elektroseverom u cilju normalizacije distribucije i snabdevanja električnom energijom u opštinama Zubin Potok, Leposavić, Zvečan i Severna Mitrovica.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.