KFOR: Posvećeni smo svim merama za sigurno i bezbedno okruženje tokom izbornog perioda

„KFOR je posvećen preduzimanju svih odgovarajućih mera kako bi nastavio da obezbeđuje bezbedno i sigurno okruženje za sve zajednice na Kosovu i slobodu kretanja tokom izbornog perioda“ ...
Image
Foto: KFOR

„KFOR je posvećen preduzimanju svih odgovarajućih mera kako bi nastavio da obezbeđuje bezbedno i sigurno okruženje za sve zajednice na Kosovu i slobodu kretanja tokom izbornog perioda“ – saopšteno je iz KFOR-a.

Podsećaju da to čine u skladu sa svojim mandatom zasnovanim na Rezoluciji Saveta bezbednosti UN 1244 iz 1999. godine i to „u svakom trenutku i nepristrasno“.

Podsetimo, u Srbiji se sutra održavaju parlamentarni izbori, pokrajinski izbori, kao i izbori u 65 lokalnih samouprava, među kojima je i grad Beograd.

Srbi sa Kosova učestvovaće na parlamentarnim izborima, ali će i ovog puta glasati u Raški, Tutinu, Kuršumliji i Vranju.

Podsetimo, dan ranije iz KFOR-a je saopšteno da su u bliskoj koordinaciji sa svim kolegama i da kontinuirano procenjuju bezbednosnu situaciju na Kosovu.

„KFOR je spreman i potpuno posvećen održavanju sigurnog i bezbednog okruženja za sve ljude koji žive na Kosovu – u skladu sa Rezolucijom Saveta bezbednosti UN 1244 iz 1999 – i slobode kretanja“ – naveli su takođe dan ranije.

Pročitajte još:

KFOR: Kontinuirano procenjujemo bezbednosnu situaciju


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.