Kfor završio vojnu vežbu „Bronzana sablja 2024“

Regionalna komanda Zapad misije Kfora, koju predvodi NATO, zaključila je danas vojnu vežbu održanu u kampu „Villaggio Italia“ nadomak Peći.
Image
Foto: Kfor

Cilj ove vežbe, saopšteno je iz Kfora, bila je procena operativne spremnosti jedinica i testiranje procedura za brzo raspoređivanje sredstava i sposobnosti.

“Vežba pod nazivom „Bronzana sablja 2024“ predstavljala je niz zajedničkih aktivnosti na upravljanju krizama i održavanju javne bezbednosti koje su sproveli različiti nacionalni kontingenti dodeljeni Kforu”, navodi se u saopštenju.

To je uključivalo, dodaju, kontrolu nereda mase, uklanjanje prepreka na putu, helikoptersku medicinsku evakuaciju, evakuaciju zgrada i raspoređivanje trupa-pojačanja.

“Završetak vežbe „Bronzana sablja 2024“ predstavlja značajno dostignuće u našim stalnim naporima da održimo sigurno i bezbedno okruženje za sve zajednice koje žive na Kosovu, pod mandatom UN”, rekao je komandant Kfora turski general-major Ozkan Ulutaš.

Posvećenost i profesionalizam koji su pokazali svi učesnici su bili primerni i odražavaju našu čvrstu posvećenost da doprinesemo trajnoj bezbednosti širom Kosova, dodao je komdnadant Kfora.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.