Sever Kosova: Akcije KP-a na 7 lokacija u vezi sa Banjskom, oružje i eksplozivne naprave na jednoj lokaciji

Vest je ažurirana
Image
Fotografije: Sunčica Andrejević/Kontakt Plus

13.20 – Pretresi na ukupno sedam lokacija na severu Kosova, nema uhapšenih

Kosovska policija izvršila je pretrese na ukupno sedam lokacija na severu Kosova – četiri u Mitrovici, dve u Zvečanu i jedna u Banjskoj, potvrdio je zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, Veton Eljšani.

„Nešto posle 10 časova, započeli smo pretres na sedam lokacija na severu Kosova, po nalogu suda. Četiri lokacije su bile u Severnoj Mitrovici, dve u Zvečanu i jedna u Banjskoj“ – rekao je Eljšani.

On je precizirao da je na jednoj lokaciji, odnosno u stanu u jednom od tri solitera, pronađeno oružje, municija, ekspolizivne naprave.

Na ovoj lokaciji se i dalje nalaze EOD timovi Kosovske policije i KFOR-a.

Eljšani je potvrdio da su svi slučajevi pretresa u vezi sa Banjskom, a da uhapšenih nema.

On nije mogao da precizira količinu otkrivenog oružja i eksplozivnih naprava, s obzirom na to da su EOD timovi i dalje na licu mesta.

12.00 – Akcija policije na četiri lokacije,  pronađeno oružje i eksplozivne naprave na jednoj

U jednom od tri solitera gde je u toku akcija Kosovske policije, pronađeno je oružje i eksplozivne naprave – potvrdio je zamenik Kosovske policije za region Sever, Veton Eljšani.

Nakon što su na lice mesta došli pripadnici iz KP-a jedinice za eksplozivna sredstva, očekuje se i dolazak EOD tim-a KFOR-a.

Eljšani je takođe potvrdio da akcije policije nisu sprovedene samo u severnom delu Mitrovice, već na ukupno četiri lokacije na severu Kosova.

11.30 – Akcija policije i u jednom od tri solitera

Iz Kosovske policije za region Sever potvrđeno je da se radi o pretresu radi sakupljanja dokaza, a u vezi sa slučajem u Banjskoj.

Uhapšenih za sada nema.

11.25 – Završena akcija u blizini spomenika Braće Milić

Uskoro više detalja.

10.35 – U toku akcija Kosovske policije

U ovim trenucima pripadnici Kosovske policije izvode policijsku akciju u severnom delu Kosovske Mitrovice.

„Akcija je počela nešto pre 10 časova, slučaj je u vezi sa Banjskom, za sada nema uhapšenih“ – kazao je za Kontakt Plus zamenik direktora Kosovske policije za region Sever, Veton Eljšani.

On je potvrdio da akcija još uvek traje, te da će imati više detalja nakon što bude i završena.

Kako saznajemo sa lica mesta od naše reporterke, akcija se izvodi u stambenoj zgradi preko puta Kraša, odnosno u blizini glavnog mosta, te spomenika Braći Milić.

Na terenu je prisutno više džipova policije, kao i pripadnika KP-a koji su pod fantomkama i naoružani, te lica u civilu sa prslucima policije koji su takođe naoružani.

U prvim trenucima nisu bili vidljivi pripadnici EULEX-a, dok je jedno vozilo potom parkirano u neposrednoj blizini mesta na kojem se izvodi akcija. Lokaciju su obilazili i pripadnici KFOR-a.

Ulica nije zatvorena za saobraćaj.

Na licu mesta je i lider Građanske inicijative Srpski opstanak, Aleksandar Arsenijević.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.