Kosovsko ministarstvo odbrane uputilo poziv za donacije: „Svi vi dragi građani možete da doprinesete“

Kosovsko ministarstvo odbrane objavilo je na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici poziv građanima da donacijama doprinesu Fondu za bezbednost.
Image
Foto: Zvanična internet stranica kosovskog ministarstva odbrane

Istovremeno, međutim, ocenjuju i da se kosovska „vojska“ kroz „ulaganja u naoružanje i drugu vojnu opremu kontinuirano konsoliduje“.

„Da bismo bili još jači da garantujemo bezbednije Kosovo, svi vi dragi građani možete da doprinesete donacijom u Fond bezbednosti na aktivnom računu unutar ili van zemlje“ – naveli su, objavljujući podatke za uplate na Kosovu, iz inostranstva, te link za dodatne informacije o uplatama i putem portala eKosovo.

„Ministarstvo finansija, rada i transfera obaveštava građane da je Trezor Republike Kosovo otvorio poseban bankovni račun za prijem sredstava namenjenih bezbednosti zemlje – Fond Bezbednosti. Pozivaju se građani Kosova i naši sunarodnici u dijaspori da daju doprinos državnoj bezbednosti“ – stoji u obaveštenju na ovom portalu.

Na kraju poziva građanima ministarstvo odbrane takođe zaključuje: „Kosovske bezbednosne snage, naš ponos!“.

Isti poziv ojavio je na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici i kosovski ministar odbrane Armend Mehaj.

Podsetimo, osnivanje fonda naložio je kosovski premijer, Aljbin Kurti, početkom prošle godine. Krajem 2022. on je predstavio i „Strategiju bezbednosti Kosova 2022-2027“, pojašnjavajući tada da se „budžetu za vojsku dodaju i sredstva koja Fondu bezbednosti doniraju građani širom sveta“.

Pročitajte još:

Bespilotne letelice iz Turske stigle na Kosovo


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.