„Novosadski klan organizovao teroristički napad u Banjskoj, Vučević na čelu te grupe“

„Teroristički napad u Banjskoj kod Zvečana organizovao je klan iz Novog Sada, na čijem je čelu srpski ministar odbrane Miloš Vučević“, saopštio je danas kosovski premijer Aljbin Kurti.
Image
Foto: facebook.com/albini2017

U Kurtijevoj objavi na društvenoj mreži “Facebook” piše da je “Vučević predsednik Srpske napredne stranke, tri puta biran za gradonačelnika Novog Sada uz pomoć Zvonka Veselinovića i blizak prijatelj Andreja Vučića – brata predsednika Srbije”.

„Oko 40 pravoslavnih hodočasnika iz Novog Sada bilo je 24. septembra u manastiru Banjska. Da li je to slučajno – istraga će pokazati“, naveo je kosovski premijer.

Napisao je i da “u Raški borave pripadnici kriminalne grupe za kojima se traga, a koje predvodi Milan Radoičić”.

„Zloglasno Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije dalo im je bele i crne automobile marke ‘Škoda’, beogradskih i novosadskih registarskih oznaka. Pre dve decenije, ‘Zemunski klan’ je vladao Srbijom, a sada je ‘Novosadski klan’ zauzeo to mesto“, dodao je Kurti.

Izneo je tvrdnje da “paravojne grupe navijača Crvene zvezde u četiri opštine na severu Kosova šire teror, kriminal i kulturu nasilja”.

„Nažalost, Kosovo nema jurisdikciju u Srbiji. Zar ne bi trebalo da Evropska unija i Sjedinjene Države formiraju Specijalni sud koji će se baviti ‘Novosadskim klanom’? Balkanska mafija bi tako doživela jak udarac, a ovaj region bi se potpuno otvorio za evropsku demokratiju, pravdu, trajni mir i ubrzani razvoj“, naveo je Kurti.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.