Lajčak: Radim na pripremi sastanka delegacija Beograda i Prištine u Briselu

Posrednik EU u dijalogu Miroslav Lajčak izrazio je zadovoljstvo povodom početka smirivanja tenzija na severu Kosova i naveo da radi na pripremi narednog sastanka delegacija Beograda i Prištine.
Image
Foto: facebook.com/LajcakMiroslav

Sumirajući svoje ovonedeljne aktivnosti, Lajčak je putem Facebook platforme podsetio javnost na sastanak u Bratislavi sa zamenikom kosovskog premijera Besnikom Besljimijem, tokom kojeg je postignut dogovor o koracima koje je neophodno preduzeti kako bi se rešila kriza na severu.

Slovački diplomata je potom doputovao u Brisel, gde je o dijalogu Beograda i Prištine razgovarao sa predsednikom Demokratske partije Kosova, Memljijem Krasnićijem.

Pre sastanaka sa Bisljimijem i Krasnićijem u Bratislavi i Briselu, Lajčak je bio učesnik Dubrovačkog foruma.

Na marginama tog događaja sastao se sa hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem i italijanskim ministrom spoljnih poslova Antonijom Tajanijem.

„Forum je bio odlična prilika za druženje sa ključnim akterima na zapadnom Balkanu i šire, ponovno povezivanje sa kolegama i prijateljima. Njih dvojicu sam upoznao sa situacijom u regionu, koracima za rešenje krize na severu Kosova i tokom briselskog dijaloga“, napisao je Lajčak.

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine, razgovarao je u Dubrovniku o briselskom dijalogu sa kolegama iz Sjedinjenih Država i Velike Britanije – Gabrijelom Eskobarom i Stjuartom Pičom.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.