Lajčak u Prištini: Razgovarali smo o odluci centralne banke

Izjavio posrednik u dijalogu Beograda i Prištine
Image
Foto: facebook.com/LajcakMiroslav

Posrednik u dijalogu Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je nakon sastanka u Prištini sa Besnikom Bisljimijem da je bilo razgovora o putu za normalizaciju odnosa i odluci centralne banke u Prištini o ukidanju dinara, kao i o Zajednici srpskih opština.

Lajčak je najavio još jedan sastanak dve strane u Briselu.

„Drugo pitanje o kojem smo razgovarali a koje je takođe važno je uredba centralne banke koja se odnosi na isplatu para. I razlog zašto smo razgovarali o tome je sistem provizije i zato je bitno da se o tome razgovara. Bio sam domaćin sastanka koji je bio konstruktivan i uspeli smo da dođemo do rešenja za nekoliko pitanja ali je bilo i pitanja izvan mandata eksperata i o tim pitanjima smo razgovarali sa Bisljimijem i nastavićemo dalje. Planiram da ugostim glavne pregovarače narednih dana i to je razlog moje posete danas“, rekao je Lajčak.

Uoči dolaska u Prištinu, Lajčak je objavio da je u Briselu prošle nedelje imao sastanak predstavnika Beograda i Prištine u cilju pronalaženja odgovora na otvorena pitanja o nedavnoj odluci centralne banke o novčanim transakcijama – konkretno finansijskoj pomoći Srbije zajednici koja živi na Kosovu.

„Pozdravio sam predanost obeju strana da konstruktivno traže održiva rešenja za pogođene zajednice. Sastanak je bio važan prvi korak, međutim, mnoga politička pitanja ostaju i nastavak naših razgovora biće ključan. Stoga, moj sledeći korak nastaviće se sastankom s prvim glavnim pregovaračem Besnikom Bisljimijem“, rekao je Lajčak.

RTS


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.