Leposavić: Protest podrške uhapšenom N. V.

Ispred zgrade opštine Leposavić održan protest u znak podrške nedavno uhapšenom N. V.
Image
Foto: TV Most

Zaposleni u predškolskoj ustanovi „Veselo detinjstvo“ iz Leška, članovi porodice i veliki broj građana, nosili transparente sa natpisima „Imamo li pravo glasa“, „Zajedno protiv terora“…

Svoje negodovanje okupljeni su iskazali okačenim metama na grudima, prelepljenom trakom preko usana i pištaljkama.

Sin unapšenog, M. V. rekao je da je njegov otac želeo da „ukaže na represiju nad srpskim stanovništvom i da podrži svoje kolege koje su takođe podržavale i njega“.

„Danas smo ovde kako bi izrazili protest, zbog mog oca Nebojše koji nevin leži u zatvoru, a koji je priveden pre sedam dana. On je svakog dana bio ovde u protekla tri meseca. Došao je kao i svakoga dana, kako bi izrazio nezadovoljstvo zbog napete situacije i represije nad srpskim stanovništvom, da podrži svoje kolege koje su takođe podržavale i njega. Nažalost, desilo se da je prijavljen od strane pripadnika srpske nacionalnosti na verbalnoj osnovi, za šta je sa pravnog aspekta nemoguće da mu bude određen pritvor, ali nažalost, tako je kako jeste. Politički montiran proces i niko nije kriv, dok se ne utvrdi da je Srbin“, rekao je on.

Dodaje da je cela porodica potresena.

„Mi ćemo se boriti zbog njega, a on treba da izdrži zbog nas. Imamo saznanja od advokata da je dobro i možemo da ga posetimo jednom nedeljno. Porodica ga je posetila u ponedeljak u Mitrovici je i nadam se da će da bude dobro.“

N. V. je uhapšen 18. avgusta, nakon protesta zbog pokušaja zamenika ministra za zajednice i povratak Radoice Radomirovića, kome je navodno pretio, da uđe u opštinsku zgradu. Osnovni sud u Prištini odredio mu je pritvor do 30 dana.

TV Most


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.