„Predstoje dve nedelje borbe za opstanak firme MTS D.O.O, verujemo u moć međunarodne zajednice“

Podneli smo žalbu na rešenje o zabrani rada na Kosovu i očekujemo pozitivan rezultat, rekao je danas u Leposaviću generalni direktor kompanije “Telekom Srbija” Vladimir Lučić.
Image
Foto: TV Most

Odgovor na žalbu očekuje se u roku od 15 dana, rekao je Lučić za TV Most.

„Ostaju nam dve nedelje bitke za opstanak. Potpuno sam uveren da će MTS ostati ovde, jer je pokušano na apsurdan i bespravan način gašenje naše kompanije. Jedini ispravan izlaz iz ove situacije jeste da ta agencija koja je donela to rešenje prihvati našu žalbu, shvati da su napravili grešku i ukine to rešenje“, naveo je on.

Naglasio je da ovaj slučaj ne predstavlja samo kršenje Briselskog sporazuma od strane Prištine, već i nepoštovanje kosovskih zakona.

„Međunarodna zajednica je na ispitu. Ako neko želi na takav način da ugasi srpsku kompaniju, kršeći ne samo međunarodne sporazume nego i sopstvene zakone – kako mu se može verovati na bilo kojim sastancima da će se držati članova bilo kakvog dogovora“, kazao je Lučić.

Ukoliko agencija ne prihvati našu žalbu – došlo bi do eskalacije i bespravnog gašenja kompanije čije usluge koristi oko 30.000 domaćinstava na Kosovu i Metohiji, naglasio je on.

„Imamo poverenja u međunarodnu zajendicu koja je na pravi način reagovala u našem slučaju i stala na našu stranu, pa sam optimista“, poručio je Lučić.

Agencija za registraciju poslovanja u Prištini donela je 31. jula odluku kojom se ukida kompanija MTS D.O.O.

MTS D.O.O je osnovan kao takozvana ćerka firma “Telekoma Srbije” na osnovu Briselskog sporazuma o telekomunikacijama iz 2013. godine.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.