Đukić Dejanović najavila konkurs za zapošljavanje 2.672 prosvetna radnika

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović najavila je da će osnovne i srednje škole u Srbiji tokom narednog perioda raspisati konkurse za prijem u radni odnos ukupno 2.672 lica.
Image
Foto: Unsplash/Taylor Wilcox

Time će početi nova, sedma faza zapošljavanja na neodređeno vreme u prosveti, kazala je ona.

Od početka 2020. godine – Ministarstvo prosvete i Vlada Republike Srbije u saradnji sa sindikatima, omogućavaju zapošljavanje na neodređeno u prosvetnom sistemu, dodala je.

Na taj način će, kako je rekla Đukić Dejanović, biti rešen radno-pravni status za oko 20.000 zaposlenih u prosveti.

Ministarka je istakla da je ovo jedan od načina na koji Vlada Republike Srbije pokazuje brigu o obrazovnom sistemu i prosvetnim radnicima.

U skladu sa odlukom resornog ministarstva, osnovne i srednje škole će u narednom periodu raspisati konkurse za prijem u radni odnos 2.672 lica, za radna mesta sa normom od 50 do 100 odsto, a koja su ostala slobodna zaključno sa 31. decembrom 2020. godine.

Saglasnost za konkurse za radna mesta sa normom od 30% do 50% se priprema u saradnji sa sindikatima i biće uskoro upućena Komisiji Vlade na odobrenje, naglasila je Đukić Dejanović.

Zahtev za raspisivanje konkursa u osnovnim i srednjim školama odnosi se na radna mesta koja nisu mogla da se popune raspoređivanjem tehnoloških viškova, dodala je ona.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.