Mitrovački festival kulture: Pet dana umetnosti i tradicije

Umetnost, poezija, muzika – sve je to stalo u pet dana trajanja Mitrovačkog festivala kulture, zahvaljujući ovdašnjim stvaraocima i ustanovama kulture.

Festival je otvoren likovnom kolonijom „Mladen Popović“, koja je okupila deset talentovanih umetnika.

„Mislim da je kolonija opravdala svoju misiju i zaista se ogleda jedan senzibilitet, pre svega različitosti, što se tiče izraza i same teme. Ono što me posebno raduje, ovom prilikom su dominirali učesnici mlađih generacija“, kazao je slikar Zvonko Pavličić.

Pesnička reč takođe je našla svoje mesto na ovom festivalu, a Slobodan Šole Milidragović poneo je „Povelju Aleksandar Aca Despotović“, koja je po prvi put dodeljena.

„Ovoga sam se najviše plašio… Ceo život pišem pesme. Stigao sam do 13.000 pesama, počeo sam da objavljujem 2014. godine zahvaljujući Rajku Petrovu Nogu, Mili Alečković i mnogim finim ljudima sa kojima sam dolazio u kontakt, počeo sam tek da pišem pesme“, kazao je Milidragović.

Završnicu festivala obeležio je revijalni koncert kulturno-umetničkih društava, koji su doneli ritmove i melodije koje pričaju priče prošlih vremena.

„Svi mi zajedno doprineli smo i potrudili se da građanstvu priredimo jedan bogat kulturno-umetnički sadržaj, koliko je to moguće u datim okolnostima. Mi kao kulturni centar i dalje ćemo se truditi, naravno i ostale ustanove kulture, da negujemo našu kulturnu baštinu i da na taj način očuvamo identitet na našim prostorima“, poručio je v. d. direktora Kulturnog centra „Dragica Žarković“, Saša Vučić.

Mitrovački festival kulture, 29. po redu, trajao je od 18. do 22. juna.

Ovaj sadržaj je proizveden uz podršku programa #SustainMedia, koji sufinansiraju Evropska unija i Vlada Nemačke, a sprovode GIZ, DW Akademija i Internews.
Sadržaj je isključiva odgovornost Kontakt Plus radija i Alternativne i ne odražava nužno stavove Evropske unije ili nemačke vlade.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.