Monodrama „Knjiga o Milutinu“ 14. maja u Kosovskoj Mitrovici

Predstava „Knjiga o Milutinu" u izvođenju glumca Nenada Jezdića, biće odigrana 14. maja u Mitrovačkom dvoru, u 19.30 časova.
Image
Foto: KC „Dragica Žarković"

Monodrama je rađena prema romanu Slobodana Danka Popovića, u režiji Egona Savina.

Mnogo godina posle 1914. i početka Prvog svetskog rata Milutin se u mislima vraća na dan kada su zvonila zvona sa svih strana i pozivala ljude u rat. On, protagonist i pripovedač priseća se bolnih trenutaka koji su obeležili njegov, ali i živote mnogih drugih. Pokušava da nađe odgovore na pitanja koja su mučila srpskog seljaka i domaćina. Ovom neobrazovanom, ali mudrom i pravednom seljaku je najvažnije u životu brinuti o majci, ženi, imanju, da napuni ambar i da sačuva obraz.

Predstava je premijerno prikazana na Dan primirja u Prvom svetskom ratu 2021. godine i od tada do danas se na svakom izvođenju traži karta više. O tome svedoče i nagrade i priznanja koje je Jezdić svojom briljantnom ulogom dobio.

Prodaja ulaznica po ceni od 500 dinara vršiće se na biletarnici Kulturnog centra „Dragica Žarković“ (kod crvenog solitera) – 10. maja (petak) kao i 13. i 14. maja (ponedeljak i utorak) od 10.00 do 18.00 časova.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.