Nova kadrovska rešenja: Marić u odboru „Mreža-Most“; Simić i dalje u Akademiji strukovnih studija

Vlada Srbije nastavila je da donosi kadrovska rešenja.
Image
Foto: MONDO/Petar Stojanović

Na poslednjoj sednici imenovani su novi/stari članovi Akademije strukovnih studija kosovsko-metohijska među kojima je i potpredsednik Srpske liste, Igor Simić. Preduzeće Mreža-Most Beograd dobilo je novog člana odbora, aktuelnog poslanika u Skupštini Srbije iz Kosovske Mitrovice, Ljubomira Marića.

Vlada Srbije je na sednicama održanim u prethodnom periodu donosila niz kadrovskih rešenja koja se odnose na Kosovo. Imenovani su i razrešeni članovi Privremenih organa u više opština, kao i članovi Saveta fakulteta u sklopu Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici, među kojima su se našli i najviši predstavnici Srpske liste.

Na prethodnoj sednici Vlade Srbije koja je održana prošlog petka, doneta su nova kadrovska rešenja.

Među odlukama je i ona o razrešenju članova Saveta Akademije strukovnih studija kosovsko-metohijska, koji su imenovani na sednici održanoj 4. februara 2021. godine.

Tada je ujedno doneta odluka o imenovanju članova Saveta ove akademije. Međutim, čak tri člana koja su razrešena su novim rešenjem ponovo imenovana na istu poziciju.

Među njima je i Igor Simić, bivši poslanik u kosovskoj skupštini, potpredsednik Srpske liste, koji ujedno, obavlja više funkcija u srpskom sistemu.

Prema dostupnim podacima na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije Srbije objavljenim 2021, godine, Igor Simić je u periodu od septembra 2015, do decembra 2020. godine vršio funkciju predsednika nadzornog odbora u preduzeću „JP Mreža most“, sa neto mesečnim prihodom od više od 47.000 dinara.

Ujedno, Simić je od 26. avgusta 2020. godine direktor u PIO fondu, odnosno službe direkcije u Prištini, sa mesečnim prihodom od 160.000 dinara.

On je od novembra 2018. godine asistent na Ekonomskom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici, sa platom od 112.600 dinara.

Dužnosti člana saveta ove Akademije su ujedno razrešeni, Dragan Barać, Irena Stanić, Milena Mijailović, Mirjana Georgijev, Tanja Stanković.

Sledećim kadrovskim rešenjem imenovani su novi članovi Saveta ove akademije, među kojima su isti – Igor Simić, Dragan Barać, kao i Mirjana Georgijev. Novi članovi su Dragana Batačanin, Slobodan Miljojković i Marko Kuzmanović.

Vlada Srbije je ujedno na prošlonedeljnoj sednici donela rešenje o imenovanju članova Saveta Fakulteta umetnosti Prištinskog univerziteta sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

Na listi su se našli Marija Kragović, dipl. pravnik, Jovana Šmigić, dipl. sociolog, Ana Popović Radosavljević, dipl. muzički umetnik-violinista, Nikola Dragović, master ekonomista, Jovan Aleksić, doktor istorijskih nauka.

Ovim rešenjem je zamenjena prethodna odluka o imenovanju članova Saveta Fakulteta umetnosti.

Vlada Srbije je ujedno u petak donela više kadrovskih rešenja koja se odnose na kompaniju „Mreža-Most“ Beograd, odnosno, kako se navodi, „preduzeće za razvoj i napređivanje informisanja putem elektronskih medija na srpskom jeziku u autonomnoj pokrajini Kosovo i Metohija“.

Jednom od odluka je Milica Dakić razrešena dužnosti člana nadzornog odbora, ali je već sledećim rešenjem osoba sa istim imenom i prezimenom, za koju se navodi da je profesor srpskog jezika i književnosti, imenovana na ovu poziciju.

Sa druge strane, dužnosti člana nadzornog odbora ovog preduzeća razrešen je Ivan Jakšić.

Na istoj sednici je ujedno imenovan novi član nadzornog odbora. Reč je o poslaniku u Skupštini Srbije Ljubomiru Mariću, master menadžeru industrijskog poslovanja, koji je ujedno član Glavnog odbora Srpske napredne stranke.

Marić je, prema podacima dostupnim na sajtu Parlamenta Srbije ujedno član Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo, zamenik člana u Odboru za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva i zamenik člana u Odboru za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja.

Ovaj poslanik je prethodno vršio funkciju pomoćnika direktora Kancelarije za KiM.

Marić je pre odlaska u srpski parlament takođe vršio funkcije u kosovskom sistemu. Bio je ministar u kosovskoj vladi, ali i član Upravljačkog tima za formiranje ZSO.

KoSSev


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.