Osmani: Srbija kao država bila uključena u napad u Banjskoj

Izjavila kosovska predsednica
Image
Foto: klankosova.tv

Kosovska predsednica, Vjosa Osmani, izjavila je da su neke od savezničkih zemalja Kosova, već prvog dana posle napada u Banjskoj, na sastancima sa šefovima kosovskih institucija upozoravale na „oštre mere u odnosu na Srbiju u budućnosti jer se potvrđuje da je Srbija kao država bila uključena u ovaj napad“.

„Sada ne pominjem ko je tačno vodio istrage, ali ima završenih istraga i iz nekih savezničkih zemalja koje su direktno svedočile o umešanosti državnih institucija Srbije, sada se zna od nekih od njih… naređenje je stiglo od samog predsednika Vučića. Ovo je već dokazano“, kazala je Osmani u intervju za RTV21.

Ona je dodala da, kako su im rekli saveznici, „Kosovo mora još malo da se sačeka“ jer svako od njih ima svoje interne procedure kada javno objavljuje rezultate istraga ili zaključke.

„Nikada ne isključujem mogućnost da ćemo vrlo brzo izaći sa ovakvim zaključcima, ali ne zaboravite da smo mi Kosovo i mi ocenjujemo naše interese, to su druge zemlje i one bolje procenjuju trenutak na osnovu svojih interesa i načina na koji procenjuju regionalne interese ili odnosa koje imaju i sa Kosovom i sa Srbijom i razgovorima koje vode u okviru NATO-a, gde, nažalost, još nismo“, rekla je Osmani.

Ona je kazala da su razočarani neodazivom zemalja saveznica na preduzimanje mera protiv Srbije.

„Ali, naravno, ne gubimo nadu u razgovorima koje stalno vodim na ovu temu sa našim saveznicima, oni nam daju nadu da će tako nešto krenuti u tom pravcu, rekla bih u budućnosti, ali i oni imaju svoje procene“, rekla je Osmani.

Beta/N1


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.