Osmani u Briselu: Srbija planira nove napade na Kosovo

Kosovska predsednica Vjosa Osmani rekla je novinarima u Briselu da Srbija planira nove napade na Kosovo, te da će danas obavestiti evropske lidere o informacijama koje su bezbednosne agencije ...
Image
Foto: klankosova.tv

Kosovska predsednica Vjosa Osmani rekla je novinarima u Briselu da Srbija planira nove napade na Kosovo, te da će danas obavestiti evropske lidere o informacijama koje su bezbednosne agencije prikupile u vezi sa ovim pitanjem.

„Sve informacije koje imamo su da Srbija planira nove napade. Ja ću danas obavestiti evropske lidere o informacijama koje su naši bezbednosni organi sakupili zajedno sa međunarodnim partnerima u vezi sa tim. To su upozorenja koja moramo veoma ozbiljno shvatiti i delovati iz predostrožnosti, kako se Srbiji više ne bi dozvolilo da destabilizuje naš region“, rekla je ona.

Pre početka Samita EU-Zapadni Balkan, Osmani je rekla da Kosovo sa partnerima radi na povećanju bezbednosti, posebno u blizini „granice“ sa Srbijom.

Ona je još jednom ponovila zahtev uvođenje mera protiv Srbije povodom sukoba u Banjskoj 24. septembra.

„Nažalost, Srbiju i dalje vode ljudi koji žele da vrate naš region u devedesete. Ne smemo dozvoliti da trijumfuje takav mentalitet, takva logika. Zbog toga sa našim evropskim partnerima radimo na povećanju bezbednosti na Kosovu, posebno na aspektu bezbednosti oko granice sa Srbijom. Drugo, ukinuti mere prema Kosovu i imati mere prema Srbiji zbog agresije koja je izvršena 24. septembra. Nažalost, do sada se ništa nije dogodilo, a ako se nastavi bez ikakvih akcija, Srbija će to uzeti kao podsticaj“, rekla je Osmani tokom boravka u Briselu, gde će predstavljati Kosovo na samitu lidera Unija Evrope i Zapadnog Balkana.

Kallxo


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.