Pantović: I.E. u bolnici, tereti se za ratni zločin

Jutros uhapšeni E.I. u severnom delu Kosovske Mitrovice u teškom je zdravstvenom stanju i smešten je na odeljenje bolnice u Prištini.
Image
Foto: Kontakt Plus

Specijalno tužilaštvo ga tereti za ratni zločin. Određeno mu je 48-časovno zadržavanje. Sutra se očekuje odluka suda o određivanju pritvora – potvrdio je njegov branilac, advokat Ljubomir Pantović.

„I.E. je u lošem zdravstvenom stanju. Danas ga je pregledao lekar u Prištini i po preporuci tog lekara, on je smešten na odeljenje bolnice u Prištini, jer je lekar bio izričit u tome da njegovo zdravlje ne dozvoljava da bude smešten u bilo kakvu pritvorsku ustanovu i da bude podvrgnut bilo kakvim uslovima bilo koje pritvorske ustanove“ – rekao je Pantović.

Pantović je potvrdio se I.E. tereti za ratni zločin nad civilnim stanovništvom.

„On je rekao da zaista nema nikakve veze sa bilo kakvim krivičnim delom, ponajmanje sa ratnim zločinim i da se naprotiv tokom rata ponašao jako korektno i da je mnogim ljudima pomogao“ – dodao je Pantović.

Ističe da je hapšenje I.E. bilo veliko iznenađenje kako za njega, tako i za njegovu porodicu i sve njegove poznanike. Na pitanje novinara, pojasnio je da je I.E. povodom određenih događaja iz rata 1999. godine ranije dao izjavu tada međunarodnim sudskim predstavnicima, ali i da je on nakon izjave nije zadržan.

„Danas mu je određeno policijsko zadržavanje u trajanju od 48 časova. Najverovatnije je da će sutra tužilaštvo protiv njega podneti zahtev za određivanje pritvora, o kome će odlučivati Osnovni sud u Prištini. Očekujem da će najverovatnije sutra u popodnevnim satima biti održana sednica u sudu povodom takvog zahteva“ – kazao je Pantović.

Podsetimo, osim I.E., danas je priveden i D.M. u Zvečanu, te još jedno lice srpske nacionalnosti u Prilužju. Specijalno tužilaštvo Kosova saopštilo je ranije danas da su uhapšena tri lica srpske nacionalnosti zbog „postojanja osnovane sumnje“ da su počinila krivično delo „ratni zločin protiv civilnog stanovništva”, ne precizirajući o kojim licima se i radi.

Pročitajte još:

D.M. određeno zadržavanje, tereti se za ratni zločin

„Srbija će tražiti hitnu sednicu Saveta bezbednosti UN zbog namere Kurtija da očisti Kosovo od Srba“

Specijalno tužilaštvo u Prištini: Uhapšena tri lica zbog sumnje da su počinila ratni zločin

Hapšenja u severnom delu Mitrovice i Zvečanu


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.