Petković sa predstavnicima Kvinte o situaciji na Kosovu i dijaloga u Briselu

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković danas je ambasadore zemalja Kvinte upoznao sa političko-bezbednosnom situacijom na Kosovu, sa posebnim osvrtom na poslednju rundu dijaloga u Briselu.
Image
Foto: Kancelarija za KiM

Petković je ambasadore i šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji informisao o sastanku koji je 25. marta na nivou glavnih pregovarača održan u Briselu.

U saopštenju Kancelarije navedeno je, Petković je preneo da na tom sastanku Priština „nije pokazala ni minimum spremnosti da se pronađe kompromisno rešenje povodom jednostrane i nasilne odluke o ukidanju dinara i dinarskog platnog prometa na Kosovu i Metohiji, za razliku od Beograda koji je došao sa konkretnim i održivim predlozima“.

On je dodao da Priština i kosovski premijer Aljbin Kurti čine sve da se Srbi proteraju sa Kosova, ukazavši na brojne prepreke i nemoguće uslove, što se naročito vidi na primeru novih procedura, kada je reč o predstojećem referendumu za opoziv „lažnih gradonačelnika“ u četiri srpske opštine na severu Kosova, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.