Petković sprečen da prisustvuje parastosu u selu Staro Gracko

Direktor Kancelarije za Kosovo u Metohiju sprečen od strane prištinskih vlasti da prisustvuje sutrašnjem obeležavanju godišnjice masakra u selu Staro Gracko kod Lipljana.
Image
Foto: Tara Radovanović/Tanjug

U saopštenju kabineta Petra Petkovića piše da mu je zabranjen ulazak na Kosovo od strane Prištine iako je “poslao na vreme i u skladu sa svim važećim sporazumima najavu da u nedelju planira da prisustvuje parastosu srpskim mučenicima u Starom Grackom”.

„Danas je stiglo obaveštenje da mu se poseta zabranjuje i to bez ikakvog obrazloženja“, tvrde u Kancelariji za Kosovo i Metohiju.

Poručili su da “istinu o stradanjima srpskog naroda od ruke albanskih ekstremista – Priština ne može, niti će ikad moći da ućutka”.

U Kancelariji su naglasili da “Priština uz kršenje svih postignutih sporazuma i demonstriranje sile koristi srpske žrtve i stradanja isključivo zarad hranjenja svojih sitnih politikantskih interesa”.

Naveli su da kosovskog premijera Aljbina Kurtija “ne zanima normalizacija odnosa, već samo kako da teroriše i maltretira Srbe pošto na tome gradi svoju političku karijeru”.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.