Petrović i Obrenović priznali krivicu za učešće u sukobu u Zvečanu

Sklopili sporazum
Image
Foto: Kim

Optuženi za učestvovanje na protestu u Zvečanu maja prošle godine, tokom kojeg je došlo do sukoba sa pripadnicima KFOR-a, Dušan Obrenović i Radoš Petrović priznali su krivicu pred Osnovnim sudom u Prištini.

Odbrana dvojice Srba sklopila je sa tužiocem sporazum, pa su osuđeni na šest meseci zatvora.

Obrenović je kaznu već izdržao u pritvoru, dok je Petrović obavezan da plati preinačavanje kazne u novčanu u iznosu od šest hiljada evra, jer je ranije uz kauciju pušten da se brani sa slobode.

„Sklopili smo sporazum o priznavanju krivice 19. januara ove godine i na osnovu toga je podignuta optužnica i optužnica je došla u sud uz sporazum o priznavanju krivice koji je sud usvojio, kako smo se mi dogovorili. Što se Radoša Petrovića tiče, to je kazna od šest meseci zatvora koja će se preinačiti u novčanu kaznu, a što se tiče Dušana Obrenovića on je već bio u pritvoru i to mu je uračunato u kaznu“, rekao je branilac Radoša Petrovića advokat Asdren Hodža.

Podsetimo, Specijalno tužilaštvo optužilo je dvojicu Srba za četiri krivična dela: napad na ustavni poredak Kosova, napad na međunarodno osoblje pod međunarodnom zaštitom, napad na službeno lice i učestvovanje masi koja vrši krivična dela.

U toku istražnog postupka odbačena su tri krivična dela, pa su Petrović i Obrenović optuženi samo za učestvovanje u protestu koji je eskalirao, a u kom su napadnuti vojnici KFOR-a. Odbrana i tužilac su sklopili sporazum za to delo.

Kim


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.