Pilja: Odbor za politička pitanja glasao protiv naših amandmana, ulažemo prigovor

Izjavila šefica srpske delegacije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope
Image
Foto: AFP

Šefica srpske delegacije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope (PS SE) Biljana Pantić Pilja izjavila je danas za Tanjug da je Odbor za politička pitanja i demokratiju PS SE glasao protiv svih amandmana koje je predložila srpska delegacija, kao i protiv amandmana koji su predložili članovi italijanske delegacije i jedan član delegacije Mađarske i najavila ulaganje prigovora.

Pilja je dodala da su amandmani odbijeni velikom većinom i da se samim tim neće razmatrati na plenarnoj sednici PS SE, osim ukoliko se ne uloži prigovor.

Srpska delegacija u PS SE podnela je juče 10 amandmana na tekst preporuke za prijem Kosova u Savet Evrope (SE), a njima se pored ostalog traži odlaganje odluke o zahtevu Prištine za članstvo kao i da formiranje ZSO bude pretpristupni uslov.

Članovi italijanske delegacije i jedan član delegacije Mađarske podneli su amandman na tekst preporuke za prijem Kosova u Savet Evrope (SE), kojim se traži da članstvo Kosova bude uslovljeno formiranjem Zajednice srpskih opština (ZSO).

Tanjug/RTV


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.