PKS: Namera Vlade Kosova da koristi sredstva iz Fonda „dokaz želje za ekonomskim uništavanjem“ severa

Oglasila se Partija kosovskih Srba.
Image
Foto: Kontakt Plus

„Namera Vlade Kosova da sredstva iz razvojnog fonda za Sever, ukrade i koristi za namirivanje navodnog duga za električnu energiju, dokaz je neskrivene želje za ekonomskim uništavanjem severa i onemogućavanje svih kapitalnih investicionih projekata“ – ocenila je Partija kosovskih Srba.

Podsetimo, dan ranije mediji su preneli da je kosovska vlada od opština na severu Kosova zatražila gotovo 12 miliona evra za plaćanje dela duga KOSTT-a „kao rezultat preusmeravanja energije u evropsku prenosnu mrežu ENTSO-E“, odnosno energetskih devijacija zbog, kako tvrde, ovih opština. Mediji su naveli i da će deo duga biti isplaćen iz Razvojnog fonda.

Iz PKS-a ocenjuju da se radi o „podmukloj nameri“ kosovske vlade.

Navode i da se sredstva iz razvojnog Fonda ne mogu koristiti za tekuću potrošnju, niti za pokrivanje bilo kakvih dugova.

„Ova sredstva mogu isključivo da se koriste za finansiranje infrastrukturnih projekata od opšteg interesa za opštine i građane“ – naveli su.

Istovremeno su pozvali predstavnike EU na Kosovu, kao i ambasade zemalja KVINT-e da, kako su istakli – spreče pljačku Fonda za sever.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.