Počela prijava za besplatnu rehabilitaciju u banjama

Prijava za besplatnu rehabilitaciju u banjama počela je danas i trajaće do 25. januara, saopšteno je iz Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje.
Image
Foto: Facebook/Fond PIO

Pravo na besplatnu rehabilitaciju u zdravstveno-stacionarnim ustanovama i banjsko-klimatskim lečilištima, u trajanju od 10 dana, imaju korisnici starosnih, invalidskih i porodičnih penzija, koji imaju prebivalište na teritoriji Republike Srbije i čija penzija iznosi do 39.850 dinara, navodi se na zvaničnoj veb-stranici Fonda PIO.

Na oglas mogu da se prijave svi korisnici penzija koji, osim penzije koja je do 39.850 dinara, nemaju druga lična primanja i koji nisu koristili rehabilitaciju počev od oglasa za 2020. godinu, saopšteno je.

Pravo da se jave na oglas imaju i korisnici penzija koji su to pravo ostvarili primenom domaćih propisa i koji primaju penziju iz inostranstva, pod uslovom da zbir tih penzija iznosi do 39.850 dinara.

Uz prijavu, potrebno je podneti:

– penzijski ček;

– dokaz o visini penzije iz inostranstva (izvod banke, potvrda inostranog nosioca socijalnog osiguranja i drugo);

– popunjenu prijavu sa izjavom, na propisanom obrascu i

– raspoloživu medicinsku dokumentaciju.

Kako se navodi „korisnici sa teritorije AP Kosovo i Metohija sa prebivalištem, odnosno boravištem van teritorije AP Kosovo i Metohija, prijave podnose najbližoj filijali Fonda prema mestu prebivališta, odnosno boravišta“.

Članstvo u penzionerskim organizacijama nije uslov za korišćenje ovog prava.

Opširnije na veb-sajtu Fonda PIO.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.