Podignuta optužnica protiv D. S. zbog navodnog napada na novinare i policiju

Podignuta optužnica protiv muškarca srpske nacionalnosti D. S. osumnjičenog da je krajem maja u Zvečanu fizički napao novinare i pripadnike Kosovske policije.
Image
Foto: Radio Kontakt Plus/Sunčica Andrejević

U saopštenju Osnovnog tužilaštva u Mitrovici piše da je nakon sprovedene istrage podignuta optužnica protiv D. S. zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo “Učešće u grupi koja je izvršila čin huliganizma”.

„Okrivljeni je 29. maja i 31. maja 2023. godine u Zvečanu zajedno sa drugim licima svojim delovanjem izazvao opštu opasnost i oštetio automobil Kosovske policije. On je zajedno sa drugim licima napao B. Z. – novinara RTV 21, druge zaposlene u medijima i pripadnike Kosovske policije“, naveli su u tužilaštvu.

Naglasili su da je D. S. “namerno primenio silu prema B. Z. i to zbog nacionalnosti”.

„Dok je pomenuti novinar pratio protest srpske zajednice nedaleko od zgrade Opštine Zvečan, grupa maskiranih demonstranata je krenula ka policijskom automobilu. Oštećeni je išao u njihovom pravcu kako bi fotografijama i video-snimcima zabeležio te trenutke. Tri lica su tražila od B. Z. da isključi uređaje, vređali su ga i zahtevali da ode sa lica mesta. Grupa ljudi je potom pratila B. Z. i onda je okrivljeni D. S. upotrebio silu udarivši ga pesnicom“, kazali su u tužilaštvu.

Predložili su da Osnovni sud u Mitrovici osumnjičenog D. S. proglasi krivim.


Podsetimo, D. S. se brani sa slobode pošto je uz položenu kauciju pušten 17. jula iz pritvora.

On je uhapšen 17. juna na prelazu Jarinje zbog navodnog napada na novinare i huliganstva.

Reč je o zaposlenom u KBC Kosovska Mitrovica.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.