Policija pretresla ambulantu koju koriste Srbi u Prištini, medicinsko osoblje odvedeno u stanicu

Pripadnici kosovske policije izvršili su pretres improvizovane ambulante u Prištini i izveli grupu lekara i medicinskog osoblja zdrastvenog sistema Vlade Srbije, koji pružaju zdrastvenu negu ...
Image
Foto: Kontakt Plus

Medicinsko osoblje je uvedeno u zgradu policijske stanice „Centar 1“, čiji je ulaz uz prostorije koje su Srbi koristili kao ambulantu, preneo je RTS.

Osnovno tužilaštvo u Prištini saopštilo je da se pod rukovodstvom tužioca i u koordinaciji sa kosovskom policijom i Upravom za regionalne istrage u Prištini, vrši pretres objekta u centru Prištine, zbog sumnje da se tu pružaju nelegalne medicinske usluge.

Radi se o prostoru u kojem je do juna 1999. godine bila filijala Komercijalne banke, a onda sedište nevladine organizacije Centar za mir i toleranciju i improvizovana ambulanta koja radi kao odeljenje Doma zdravlja Priština sa privremenim sedištem u Gračanici po sistemu Vlade Srbije.

Osim uvođenja srpskog medicinskog osoblja u stanicu, policija je konfiskovala i vozilo Hitne pomoći Doma zdravlja Priština beogradskih registarskih oznaka, naveo je RTS.

Nejasno je koje su namere policije. Da li da izvrše pretres prostorija i ispita ljude zatečene u njima, ili da ih zatvori i zauzme prostorije. Policija je i pre nekoliko godina pokušala da preuzme iste prostorije.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.