Ponovo opljačkana crkva u Zupču

Crkva Sv. Otaca u Zupču ponovo je opljačkana noćas i to na Mali Božić. Iz crkve je odneto između tri i četiri hiljade dinara priloga koji su ostavili vernici.
Image
Foto: Preuzeto sa KoSSeva

U pitanju je novac koji je ostavljan u svesci u kojoj se beleže prilozi, dok novac sa ikona nije diran, kao ni u samoj suvenirnici, iako je i ona obijena.

Ovu je informaciju za KoSSev potvrdio šef operative Kosovske policije u Zubinom Potoku Milan Đukić.

Lopov, (ili lopovi) u crkvu je ušao najverovatnije kroz obijen prozor, dok je drugi prozor crkve takođe otvoren, pretpostavlja se iznutra. Takođe su obijena i vrata od suvenirnice, ali iz nje ništa nije iznošeno.

Inače, nadzorne kamere nisu radile, a kako je Đukić kazao, one su polomljene tokom prethodne pljačke, krajem avgusta prošle godine.

Ova je crkva pljačkana u više navrata.

„Po ko zna koji put se naša crkva pljačka… Dosadilo i Bogu“, kazali su meštani, koji su jutros KoSSevu  i prijavili ovu krađu.

Prošle godine u februaru, pripadnici Kosovske policije uhapsili su mladića osumnjičenog za tešku krađu u pokušaju pljačke upravo ove crkve. Radilo se o 22-godišnjaku iz susednog sela Košutovo. Njemu se na teret tada stavljalo i više drugih krađa, takođe u verskim objektima u ovoj opštini. Kako KoSSev nezvanično saznaje, on je tada bio samo nakrako priveden.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.