Pošta Srbije osudila hapšenje svojih radnika na Kosovu

JP "Pošta Srbije" najoštrije osuđuje hapšenje svojih radnika na Kosovu i Metohiji "od strane Kurtijeve policije".
Image
Foto: Google Maps/screenshot

„Naši zaposleni su porodični ljudi koji pošteno obavljaju svoj posao, kao i svaki zaposleni u poštama širom sveta, a teror koji je sproveden nad našim radnicima u Goraždevcu, predstavlja još jedan u nizu napada na srpsku zajednicu na ovim prostorima“, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da su vozač V. M. i njegov pratilac V. P., zaposleni u preduzeću „Pošte Srbije“, neosnovano privedeni „od strane Kurtijeve policije, što jasno ukazuje na politički motivisano i nezakonito postupanje“.

Takođe, zahtevanje izjave od upravnice Pošte u Goraždevcu vide kao dodatni pritisak na ovu instituciju i pokušaj destabilizacije poslovanja.

„Ovo brutalno delovanje Kurtijeve policije ima za cilj sprečavanje isplate penzija žiteljima srpske enklave u Goraždevcu, kao i sistematsko ugrožavanje srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Ovaj čin terora jasno pokazuje Kurtijevu nameru da ugrozi opstanak srpskog stanovništva na vekovnim ognjištima i da sprovede politiku etničkog čišćenja“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je v. d. direktora JP „Pošta Srbije“ Zoran Đorđević poslao pismo ambasadorima zemalja Kvinte „u kome je zatražio njihovu hitnu reakciju i preduzimanje konkretnih aktivnosti koje bi dovele do puštanja uhapšenih radnika na slobodu“.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.