Požar u povratničkoj kući u Belom Polju

Vest je ažurirana
Image
Foto: Radio Goraždevac

14.01 – Policija istražuje slučaj

Portparol Kosovske policije za region Peći, Fadilj Gaši jutros je u izjavi za Radio Goraždevac rekao da je policija tokom noći i ranih jutarnjih časova izašla na teren i da je istraga u toku.

00.20 – Požar u povratničkoj kući u Belom Polju

Oko 22 časa izbio je požar u kući povratnika Blagoja Pavlovića koji je preminuo pre dva meseca.

Požar je uznemirio povratnike koji su se okupili u blizini objekta. Na lice mesta izašla je Policija Kosova, kao i vatrogasci.

Uzrok požara za sada nije poznat. Iz policije za sada nisu odgovorili na pitanja Radio Goraždevca.

Vatrogasci su u međuvremenu ugasili požar i nakon toga su se razišli zajedno sa policijom i građanima, javlja novinar Radio Goraždevca sa lica mesta.

Nekoliko povratnika koji su se okupili u blizini zapaljene kuće tvrde da je struja na objektu isključena, te da ona ne može da bude uzrok.

Kažu da je ovo treći slučaj paljenja povratničkih kuća u selu, uglavnom domaćinima koji ne žele da prodaju svoje kuće i zemlju.

„Svi smo uznemireni nije ovo prva kuća, ovo je treća kuća koja se pali u Belom Polju. Mi očekujemo policiju, rekli su Slađi ‘spavaj mirno’, kuća zapaljena do njega. Treba neko da mi zapali kuću da bih spavao mirno? Ne verujem nikome, policiji pogotovo. Ko nam garantuje bezbednost ovde? Niko. KFOR treba da se obavesti, a nije obavešten“, kaže u izjavi za Radio Goraždevac Milan Pavlović.

„Pritiskaju povratnike nasilno da im prodaju zemlju. Ljudi koji neće da im prodaju zemlju, dešava im se paljenje kuća, pretnje automatskom puškom“, kaže Dušan Popović iz Belog Polja.

Okupljeni građani izjavili su novinaru Radio Goraždevca da su se čule dve eksplozije, ali im nije potpuno jasno da li su one prethodile požaru ili su usledile nakon što se požar razbuktao.

Sudeći prema snimcima sa lica mesta, požar je zahvatio veći deo krova koji je izgoreo.

U Belom Polju kod Peći živi petnaestak povratnika od kpojih je petoro dece. Prvi povratnici su se vratili 2003. godine.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.