Pretres na 14 lokacija, zaplenjena znatna količina oružja i municije

Kosovska policija saopštila je danas da je obavila provere na 14 lokacija i konfiskovala značajnu količinu oružja i municije različitog kalibara.
Image
Foto: Kosovo police

Kosovska policija nastavila je istragu započetu prošle godine, kada je u okviru akcije “Nemačka” uhapsila trojicu osumnjičenih za učešće u kriminalnoj grupi, saopšteno je iz Kosovske policije.

“Jedinica za borbu protiv organizovanog kriminala nastavila je sa intenzivnim istražnim aktivnostima, pa su u prethodna tri dana izvršene policijske akcije na više različitih lokacija na Kosovu, u vezi sa sumnjom na krivično delo uvoz, izvoz, snabdevanje, transport, proizvodnja, razmena, posredovanje ili neovlašćena prodaja oružja ili eksploziva“, navodi policija.

U ovoj policijskoj akciji, preciziraju, sprovedenoj po nalogu suda, provereno je 14 lokacija i tom prilikom oduzeta je znatna količina oružja i municije različitog kalibara.

Kosovska policija ostaje posvećena istrazi i otkrivanju svih zločina i krivičnih predmeta sa posebnim naglaskom na one u okviru međunarodne saradnje.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.