Prihvaćena žalba “MTS D.O.O” na odluku o zabrani rada

Usvojena je žalba na odluku Agencije za privredne registre u Prištini kojom se poništava licenca za rad izdata kompaniji “MTS D.O.O”, saopšteno je iz “Telekoma Srbije”.
Image
Foto: Kontakt Plus

Agenciji za privredne registre u Prištini naloženo je da sve izmene i podatke u svojoj bazi ponovo sagleda, uz strogo poštovanje Briselskog sporazuma i drugih merodavnih propisa.

Generalni direktor firme “Telekom Srbija”, Vladimir Lučić,  kazao je da se ovakva odluka očekivala i da je izuzetno zadovoljan ovakvim ishodom koji “potvrđuje istinu i vraća pravnu sigurnost za poslovanje i funkcionisanje MTS D.O.O u skladu sa vladavinom prava”.

„Nakon velike i teške borbe istina je pobedila, što je od ogromnog značaja za naše zaposlene, korisnike i ljude koji žive na Kosovu i Metohiji“, poručio je on.

To je, prema Lučićevim rečima, novi početak u daljem radu i razvoju MTS D.O.O koji će “sigurno postati lider zbog kvaliteta i raznovrsnih usluga”.

„Posebno želim da zahvalim predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i ostalim predstavnicima naših institucija na mukotrpnom radu, posvećenosti i zalaganju tokom ovog izuzetno teškog postupka“, rekao je Lučić.

Dodao je da duguje zahvalnost i predstavnicima međunarodne zajednice.

Podsetimo, sredinom jula pokrenuta je istraga od strane prištinskih nadležnih organa zbog postojanja osnovane sumnje da je MTS D.O.O kupovao akcije drugih kompanija, a nije prijavio koncentraciju kapitala u skladu sa Zakonom o zaštiti konkurencije.

“MTS D.O.O” je osnovan kao takozvana ćerka firma “Telekoma Srbije” na osnovu Briselskog sporazuma o telekomunikacijama iz 2013. godine.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.