Pripadnik Žandarmerije ranjen iz samostrela ispred Ambasade Izraela u Beogradu, napadač likvidiran

Pripadnik Žandarmerije M. J. ustreljen je samostrelom u vrat ispred Ambasade Izraela u Beogradu.
Image
Foto: RTS

On je u samoodbrani uzvratio vatrom i savladao napadača, koji je od zadobijenih rana preminuo. Pripadnik Žandarmerije je zadobio teške povrede i nalazi se u Urgentnom centru.

Napad se dogodio u policijskoj kućici ispred ambasade

Kako reporter RTS-a nezvanično saznaje, napadač je prišao kućici u kojoj se nalazio pripadnik Žandarmerije zadužen za obezbeđivanje objekta, otvorio vrata i pucao mu u vrat.

Pripadnik Žandarmerije je u samoodbrani otvorio vatru i pucao u napadača, koji je podlegao zadobijenim ranama.

Uviđaj je u toku.

Ministar policije Ivica Dačić saopštio je da je N. N. lice, čiji se identitet utvrđuje, pucalo iz samostrela u pripadnika Žandarmerije koji je bio na dužnosti obezbeđenja ambasade Izraela.

„Danas oko 11.00 sati N. N. lice, čiji se identitet utvrđuje, pucalo je iz samostrela u pripadnika Žandarmerije koji je bio na dužnosti obezbeđenja ambasade Izraela, i pogodilo ga u vrat. Pripadnik Žandarmerije M. J. (1990) je u samoodbrani upotrebio oružje i savladao napadača, koji je od posledica ranjavanja preminuo“, saopštio je Dačić.

Policajac je u svesnom stanju prevezen u Urgentni centar, gde će biti izvršena operacija vađenja strele iz vrata.

„Sve okolnosti napada i mogući motivi se ispituju“, izjavio je Dačić koji će u Urgentnom centru obići ranjenog pripadnika Žandarmerije.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.