Prištinski univerzitet bogatiji za deset doktora nauka

Na Univerzitetu u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, danas su promovisani novi doktori nauka.

Prištinski univerzitet bogatiji je za deset doktora nauka u različitim oblastima.

Aleksandar Đorđević i Boris Đuran zvanično su doktori medicinskih nauka iz oblasti stomatologije. Anita Janković i Emilija Redžić Mirković stekle su titulu doktora filoloških nauka, dok je Vesna Milojević postala doktor istorijskih nauka. Danijela Pavlović promovisana je u doktora ekonomskih nauka, a Đorđe Radovanović je stekao zvanje doktora socioloških nauka. Jelena Todorović je postala doktor elektrotehnike i računarstva, dok su Milosav Grčak i Dragan Grčak promovisani u doktore biotehničkih nauka.

„Vi ste ono najbolje što imamo na našem Univerzitetu, ne samo na našem Univerzitetu, nego i iz drugih grana, sa drugih univerziteta, čak i zemalja iz regiona. To pokazuje da naš Univerzitet ima značajan kredibilitet kada se radi o naučno-istraživačkom radu“, kazao je rektor Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, prof. dr Nebojša Arsić.

U sastavu Prištinskog univerziteta akreditovano je deset fakulteta i 103 studijska programa.

Ovaj sadržaj je proizveden uz podršku programa #SustainMedia, koji sufinansiraju Evropska unija i Vlada Nemačke, a sprovode GIZ, DW Akademija i Internews.
Sadržaj je isključiva odgovornost Kontakt Plus radija i Alternativne i ne odražava nužno stavove Evropske unije ili nemačke vlade.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.