Pritvor do mesec dana Srbinu osumnjičenom za navodni ratni zločin na Kosovu

Osnovni sud u Prištini odredio je danas meru pritvora u trajanju do mesec dana Srbinu iz Leposavića S. L.
Image
Foto: Kontakt Plus

On je uhapšen pod sumnjom da je navodno počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva tokom sukoba na Kosovu u periodu od 1998. do 1999. godine.

Advokat Predrag Miljković izjavio je da se njegov branjenik, uhapšen 27. juna, tereti da je počinio ratni zločin na teritoriji Mališeva i nekim mestima u okolini Kline i dodao da je odbrana prigovorila zahtevu tužilaštva o pritvoru.

„Rešenje o pokretanju istrage je na jučerašnji datum, što znači da je istraga zvanično pokrenuta juče, a S. L. je uhapšen prekjuče“, rekao je Miljković.

Miljković je dodao da su svedoci saslušani u martu i aprilu i da je odbrana i na to uputila prigovor.

„Ne znamo u kojoj istrazi su svedoci saslušani. Nemoguće je da svedoci i dokazi iz jedne istrage budu na ovaj način korišćeni u ovoj istrazi. Postoji mnogo nejasnoća“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, odbrana je danas priložila dovoljno dokaza da S. L. nije osoba sa sporne slike koja se pojavila u medijima.

„Imamo dovoljno dokaza da dokažemo da to na slici nije S. L. Tokom ove istrage se nadam da ćemo uspeti da ubedimo sud i tužilaštvo“, rekao je Miljković.

Dodao je i da su priložili brojne dokaze iz kojih se vidi da S. L. nije bio pripadnik policije za vreme rata, niti je bio u okolini Mališeva ili Kline u vreme sukoba.

Kosovska policija uhapsila je S. L. 27. juna u Leposaviću i od tada se nalazi u pritvoru.

Tanjug/RTV


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.