Produžen pritvor M. M. za još dva meseca

Produžen pritvor za još dva meseca muškarcu srpske nacionalnosti M. M. uhapšenom 13. juna u severnom delu Mitrovice.
Image
Foto: freepik.com/fabrikasimf

Advokat Miodrag Brkljač kazao je za Kontakt Plus da je njegovom klijentu juče produžen pritvor do 13. novembra ove godine.

Brkljač je dodao da su razlozi zbog kojih je pritvor produžen M. M. gotovo isti kao u prethodnim rešenjima.

„Njemu je pritvor produžen zbog opasnosti od bekstva u centralnu Srbiju. Tužilaštvo smatra da navodno postoji opasnost da će on, ukoliko se nađe na slobodi, uticati na saučesnike i svedoke koji još uvek nisu saslušani. Takođe, naveli su i da navodno postoji opasnost da M. M. ponovi krivična dela za koja se tereti“, objasnio je on.

Advokat je rekao da su povodom ove odluke dostavili žalbu Apelacionom sudu u Prištini, koji u narednom periodu treba reaguje po tom pitanju.

„Smatramo da bi kućni pritvor postigao istu svrhu kao sudski pritvor. Imamo primer gospodina Pantića koji je u kućnom pritvoru bio gotovo osam meseci. On je ispoštovao odluku suda, a za isto krivično delo se tereti kao moj klijent. Postoji zakonski osnov da se on stavi u kućni pritvor ili da se odredi jemstvo i brani sa slobode. Nažalost, to ne može da prođe u ovom trenutku, jer je očigledno da politička situacija diktira ovakve odluke suda i tužilaštva“, naglasio je Brkljač.

M. M. se stavlja na teret učešće u incidentu ispred kancelarije Opštinske izborne komisije u severnom delu Mitrovice 06. decembra 2022. godine, sukobu demonstranata i KFOR-a 29. maja u Zvečanu. Takođe, on se tereti i za učešće u navodnom napadu na četvoricu muškaraca albanske nacionalnosti, koji se dogodio u pešačkoj zoni u severnom delu Mitrovice.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.