Prof. dr Veroljub Stanković prvi Srbin dobitnik prestižne nagrade „Srebrni krst“

Prof. dr Veroljub Stanković sa Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, postao je prvi Srbin dobitnik prestižne medalje „Srebrni krst“.
Image
Foto: Univerzitet u Prištini/PrtSc

Priznanje mu je dodeljeno za izuzetne pedagoške, stručne i naučne rezultate koji prevazilaze nacionalne okvire.

Silver cross je jedna od najvažnijih svetskih nagrada, a prof. dr Stanković je ovom medaljom postigao veliki uspeh ne samo za sebe, već i za celokupnu akademsku zajednicu u Srbiji.

Nagrada mu je dodeljena na 18. FIEPS Evropskom kongresu u Ohridu, u Severnoj Makedoniji, koji je održan od 25. maja do 2. juna.

Profesori i asistenti Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta u Prištini aktivno su učestvovali na ovom naučnom skupu, gde je dogovoreno proširenje međunarodne saradnje sa nekoliko srodnih evropskih fakulteta.

„Ovaj kongres bio je prilika da se promoviše konferencija ATAVPA koja se, u organizaciji Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, svake godine održava na Kopaoniku, kao i časopis Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje“, navodi se u saopštenju Prištinskog univerziteta.

Prof. dr Veroljub Stanković redovni je profesor i prodekan za nastavu Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Leposavić Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.