Proglašeni najuspešniji sportisti Kosovske Mitrovice za 2023.

Priznanja i nagrade najzaslužnijim sportistima, sportskim klubovima, udruženjima i institucijama
Image
Foto: Kontakt Plus

Ustanova za sport, omladinu i specijalizovane usluge, dodelila je priznanja i nagrade najzaslužnijim sportistima, sportskim klubovima, udruženjima i institucijama u 2023. godini na području Kosovske Mitrovice.

Za najbolje sportiste ponovo su proglašeni Jovan Denović iz Atletskog kluba „Trepča“, kao i Nada Petronić iz Kik-boks kluba „Kosovska Mitrovica“.

Za najbolje mlade sportiste od 12 do 15 godina proglašeni su Andrea Aleksić iz Omladinskog fudbalskog kluba „Dif“ i Boris Jakšić iz Kik-boks kluba „028“.

Najbolji sportisti od 15 do 18 godina su Miona Milisavljević iz Ženskog odbojkaškog kluba „Kosovska Mitrovica“ i Stefan Timotijević iz Omladinskog karate kluba „Kosovska Mitrovica“.

Nagrada za najbolji muški klub pripala je Kik-boks klubu „Kosovska Mitrovica“, a za ženski Ženskom odbojkaškom klubu „Kosovska Mitrovica“.

Posthumna nagrada za životno delo pripala je nedavno preminulom fudbaleru i treneru FK „Trepča“, Perici Iliću.

Obraćajući se u ime nagrađenih, Jovan Denović, izrazio je zadovoljstvo što, kako kaže, vidi da se veliki broj dece na području Kosovske Mitrovice bavi sportom. Naročito, kako je dodao, što treniraju u uslovima koji nisu nimalo jednostavni i laki.

„Mislim da su nas baš ti uslovi pretvorili u neustrašive ratnike koji jurišaju prema svojim ciljevima“, naveo je Jovan.

Kaže da mu je trofej podstrek za nastavak karijere, te da će se još više truditi da Kosovsku Mitrovicu predstavlja u još boljem svetlu i da postigne još puno uspeha.

„Mladim sportistima bih poručio da veruju u sebe, da ne postavljaju sebi granice, ne samo u sportu već i u životu, jer su one deo vaših iluzija i mašte, već da trenirate kao da vam je poslednji dan, da slušate vašeg trenera, budete disciplinovani i istrajni, i možda ti snovi koje sanjate postanu java“, poručio je Jovan.

Dodeljene su i brojne nagrade za doprinos u razvoju sporta i negovanju zdravog života.

Nagrada za sportskog funkcionera otišla je u ruke Daniele Mojsilović, osnivača i predsednika Omladinskog karate kluba „Kosovska Mitrovica“. Nagrada za sportskog stručnjaka pripala je glavnom treneru Kik-boks kluba „Kosovska Mitrovica“ Milunu Milenkoviću. Za rekreativni sport nagrađen je Ivan Vasić, jedan od osnivača i član Sportsko-trkačkog udruženja „OCR odred KM“. Nagrada za doprinos i razvoj sporta pripala je i Marku Božoviću, dugogodišnjem treneru Kik-boks kluba „028“. Za najbolju promociju opštine Kosovska Mitrovica nagrađen je Omladinski fudbalski klub „Dif“.

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Ivan Zaporožac, podsetio je na to da je izbor za najboljeg sportistu prvi put organizovan 1999. godine.

„Kasnije je to dobilo neku novu dimenziju, i nadam se da ćemo svake godine i siguran sam u to, proglašavati najbolje sportiste, najbolje klubove, truditi se da našem javnom mnjenju predstavimo te ljude koji se bore za naš grad, koji sportskim duhom pokušavaju da na svojim plećima ponosno pokažu odakle su”, istakao je Zaporožac.

Dodao je da će Privremeni organ nastaviti da ulaže u sport.

„Biće nam žao kada neki vrhunski sportisti odu iz našeg grada, ali će nam sa druge strane biti jako drago kada čujemo njihova imena na vrhu svetske sportske pozornice. Želim svima da poručim da mi postojimo i da ovim pokazujemo da nećemo odustati, iako su teška vremena, iako ste vi sportisti osetili ta teška vremena, ne možete da se takmičite u svom gradu, da pokažete koliko vredite. Mi idemo dalje, doći će vreme kada ćemo se svi radovati, kada ćemo pokazati koliko imamo talentovanih sportista”, podvukao je Zaporožac.

Nagrada za sportistu sa invaliditetom dobilo je Sportsko društvo gluvih i nagluvih „Bratstvo“, a za promociju sporta, novinar TV Most, Uroš Milosavljević.

Nagrada za dugogodišnje postojanje pripala je Aero klubu „Trepča“ i istoimenom ženskom košarkaškom klubu.

Nagrada za afirmaciju sporta u 2023. godini dele Šah klub „Trepča“, Fudbalski klub „Trepča“, Fudbalski klub „Rudar“, Paraglajding klub „Sokolica“, i Sportsko-rekreativna grupa „Korak“.

Nagrade za postignute rezultate u 2023. godini pripale su Odbojkaškom klubu „Kosovska Mitrovica“ i Magdaleni Luković iz Kik-boks kluba „Kosovska Mitrovica“.

Priznanjem za doprinos i razvoj sporta u Kosovskoj Mitrovici nagrađeni su Milan Radičević, osnivač karate škole „Kihon“, Ivan Mrkić, profesor fizičkog vaspitanja u OŠ „Branko Radičević“ i nekadašnji fudbalski sudija, Zoran Mojsilović, trener Omladinskog karate kluba „Kosovska Mitrovica“ i predsednik Karate saveza Kosova i Metohije.

Nagradu za najuspešnije pripale su Srednjoj medicinskoj školi sa domom učenika i Osnovnoj školi „Branko Radičević“.

Plakete za doprinos i pomoć u organizaciji takmičenja Ustanove za sport, omladinu i specijalizovane usluge dobili su Dom zdravlja, Hala sportova i Crveni krst. Na kraju, plaketa za dugogodišnji podstrek i razvoj sporta u Kosovskoj Mitrovici, otišla je u ruke predsednika Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Ivanu Zaporošcu.

Svečanost su svojim nastupima upotpunile učenice Medicinske škole sa domom učenika i Muzičke škole „Miodrag Vasiljević“ – Lana Petrović i Andrea Stojković.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.