Ručna bomba noćas bačena na imovinu distributera „Devoli Vita“ i „Buquku“ u Žerovnici

Ručna bomba bačena na imovinu Dragana Mlađovića
Image
Foto: Preuzeto sa portala KoSSev

Ručna bomba koja je noćas odjeknula u selu Žerovnica, bačena je na imovinu Dragana Mlađovića – distributera Vita Devoli mlečnih proizvoda na severu, kao i mesnih prerađevina firme Buquku Peć, potvrdio je on za KoSSev. Nema sumnju da se napadom eksplozivom na njegov posed, on zastrašuje upravo zbog njegove saradnje sa ovim firmama. „Radim pošteno, ali očigledno nekome smetam u poslu“, poručuje.

Mlađović za KoSSev opisuje šta ga je jutros dočekalo.

„Bio sam kući i čuo sam oko 2.34 časova detonaciju, ali nisam znao šta je. Tek sam jutros, kada sam oko 6 ustao, video polupana stakla na kombiju, kao i neka na kući. Tada sam shvatio da je tu i bačeno nešto“, navodi Mlađović.

Već u prvim minutima, kaže, nije imao sumnju zbog čega se na meti našla njegova imovina. Politikom se, tvrdi, ne bavi, već poslom zastupnika mlečnih i mesnih proizvoda za sever, pa smatra da je to razlog i da je neko, njemu nepoznat, hteo da ga upozori.

„Moja firma je počela da sarađuje sa firmom Buquku iz Peći koja se bavi mesnim prerađevinama. Počeo sam da snabdevam restorane. Radim i sa mlečnim proizvodima firme Devoli Vita. I to je sve. Ja nemam posla sa politikom, nisam u tome. Očigledno da nekome smetam u poslu i da hoće da me uplaše. Radim pošteno, ali izgleda da to ovde ne može.“

Potvrđuje da je policija jutros odmah došla na lice mesta i utvrdila da je ispred njegove kuće bačena ručna bomba.

Nada se da će se počinioci naći, jer, kako kaže, policija mu je kazala da ima tragova koji bi mogli da to otkriju.

Osim Kosovskoj policiji, prijavu je podneo i policiji u Srbiji.

Ovo nije prvi put

Mlađović je danas podsetio i na slučaj iz decembra meseca prošle godine, kada je, kako je i tada izjavu dao za KoSSev – bio izložen etiketiranju na Telegram grupi.

Za to što je bio označen kao izdajnik, Mlađović i tada nije imao sumnju da je razlog njegova saradnja sa kosovskom kompanijom.

I tada je prijavu podneo i Kosovskoj policiji i policiji u Srbiji, a danas otkriva da bi KP uskoro i trebalo da procesuira odgovorne.

„I za slučaj odranije, policija ovde na Kosovu ima tragova koga treba da uhapsi“, navodi.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.