Rudare: J. K. iz Zubinog Potoka udario u vozilo sa petočlanom porodicom, pa pobegao

Priveden pola sata kasnije
Image
Foto: Kontakt Plus

Na magistralnom putu Priština – Raška u Velikom Rudaru (kod groblja), u subotu oko 21.00 sat došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj je osumnjičeni J. K., krećući se velikom brzinom, otpozadi udario drugo vozilo u kom je bila petočlana porodica.

Radio Kosovska Mitrovica saznaje da se u automobilu nalazio sveštenik Srpske pravoslavne crkve na službi u Novom Pazaru Savo Šmigić sa suprugom i troje maloletne dece.

Nakon što se kratko zaustavio J. K. je pobegao sa lica mesta.

Kosovska policija privela je osumnjičenog pola sata kasnije u selu Zupče, na teritoriji opštine Zubin Potok, potvrdio je za Radio Kosovsku Mitrovicu, vršilac dužnosti direktora kosovske policije za region Sever, Veton Eljšani.

Eljšani navodi da se radi o J. K. (1994) iz Zubinog Potoka koji je upravljao vozilom „Volksvagen Pasat“ kragujevačkih registarskih oznaka, i koji je nakon izazivanja saobraćajne nezgode, pobegao sa lica mesta. Nakon što je priveden, odlukom tužioca, braniće se sa slobode, a slučaj je u daljoj nadležnosti suda.

Sveštenik Savo Šmigić, koji je upravljao vozilom „Volksvagen Sharan“ novopazaraskih oznaka, rekao je za Radio Kosovsku Mitrovicu da je u retrovizoru primetio da im se velikom brzinom približava drugi automobil, te da je počeo da pojačava brzinu pokušavajući da se odmakne. Međutim, došlo je do udarca. Nakon što su se zaustavili, sveštenik Šmigić kaže da je izašao iz automobila i krenuo prema vozilu koje ih je udarilo, ali je J. K. dodao gas i pobegao sa lica mesta.

Lakše telesne povrede dobili su supruga i devojčica (12) kojima je kompletna dijagnostika urađena u Kliničko-bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici, a koje su nakon fiksiranja vratova medicinskim kragnama puštene na kućno lečenje.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.