Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

„Sokolica 2023“: „Pesničko uspenije“ Vidaku Maslovariću, posthumno „pesnička povelja“ Nemanji Radovanoviću

Pesnički susreti u sklopu Međunarodne kulturne manifestacije „Sokolica 2023“ održani su večeras u Banjskoj u sklopu kompleksa „Rajska banja“.
Image
Foto: Radio Mitrovica sever

Ova kulturna manifestacija, koja tradicionalno okuplja umetnike i zaljubljenike u umetnost iz svih zemalja regiona, ove godine je ugostila 19 slikara i 15 pesnika sa Kosova i Metohije, centralne Srbije, Crne Gore i Republike Srpske.

Pesničke Gospojinske susrete otvorio je prošlogodišnji dobitnik nagrade „Pesničko uspenije“ Nenad Jero Radenković, a potom su nastupili Milica Bakrač iz Nikšica, Milenko Jevđević iz Banja Luke, Majo Danilović iz Danilovgrada, Ratko Popović, Radomir Stojanović, Milan Mihajlović, Vidosava Vida Arsenijevic, Ranko Đinovic, Nevena Milosavljević i mnogi drugi pesnici kako zavičajni tako iz zemlje i regiona.

Ovim povodom je priređen prigodan kulturno-umetnički program.

Tradicionalna nagrada „Pesničko uspenije“ – najprestižnije priznanje pesničkih susreta pripala je Vidaku Maslovariću, a „pesnička povelja“ posthumno Nemanji Radovanoviću pesniku iz Zvecana, koju je primila njegova ćerka Simona.

Zahvalnice su dodeljene Kancelariji za Kosovo i Metohiju i dr Momčilu Vuksanoviću iz Podgorice koji je donirao narodnu nošnju.

Međunarodna kulturna manifestacija traje do utorka 29. avgusta. Pokrovitelji manifestacije su Kancelarija za Kosovo i Metohiju i Opština Zvečan, a organizator događaja KUD „Zvečan“.

Radio Mitrovica sever


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.