Solidarnost za Kosovo: Za decu sa KiM i ove godine besplatan odlazak na more

Dvanaestu godinu zaredom, francuska humanitarna organizacija „Solidarnost za Kosovo“ organizuje besplatno letovanje na moru za 42 dece iz srpskih sredina na KiM.
Image

Dečaci i devojčice iz Velikog Ropotova, Raniluga, Kosovske Kamenice i Goraždevca borave u Tivtu, gde su stigli juče posle dugog putovanja. Na moru su po prvi put.

Pored plaže, na koju idu svaki dan, deca uče da plivaju i bave se sportskim i umetničkim aktivnostima. Ovaj program, koji će trajati sedam dana, biće obogaćen krstarenjem po Bokokotorskom zalivu i obilascima znamenitih mesta sa primorja Crne Gore – navode iz organizacije Solidarnost za Kosovo.

„Ova godina je bila veoma burna na Kosovu i Metohiji, sa mnogo napada i pretnji na srpski narod i zato je odmor daleko od posebno teške svakodnevice više nego potreban deci. Ovde će mališani prvi put u životu uživati u raspustu na mirnom mestu i osećati se slobodno i bezbedno. Njihova sreća da budu sedam dana na letovanju je velika onoliko koliko je meni drago da se ponovo družim sa decom i pratiocima sa Kosova i Metohije gde ne mogu da uđem više od četiri godine zbog zabrane prištinskih vlasti“ – naveo je predsednik ove humanitarne organizacije, Arno Gujon.

Ovaj projekat se od 2012. realizuje u saradnji sa Eparhijom raško-prizrenskom koja je odabrala mališane po socialnim kriterijumima.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.