„Srbija nikada nije imala nameru da ikoga napada u regionu, nisam razgovarao sa predstavnicima Prištine“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da “nikada nismo imali nameru da ikoga napadamo u regionu” i da tokom samita u Granadi nije razgovarao sa predstavnicima Prištine.
Image
Foto: Tanjug/video crop

Po završetku Samita evropske političke zajednice održanog u Granadi (Španija), Vučić je rekao novinarima da je Srbija smanjila broj vojnika na administrativnoj liniji sa Kosovom.

„Poslednji put smo proglasili visok stepen borbene gotovosti pre godinu dana. Tada smo angažovali 14.000 ljudi, a sada kada smo imali krizu bilo je 8.500 ljudi“, naveo je on.

Izneo je tvrdnje da će tokom sutrašnje sednice Saveta Evrope “neki pokušati da govore o Srbiji na različite načine”.

Vučić je dodao da sa predstavnicima Prištine nije razgovarao danas zato što, prema njegovim rečima, oni i ne žele da razgovaraju.

„Ako me pitate da li sam pokušao da objasnim poziciju Srbije – to sam uvek radio i uvek ću da radim“, kazao je on.

Naglasio je da ga večeras očekuju sastanci sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, premijerom Grčke Kirjakosom Micotakisom i šefom evropske diplomatije Žozepom Borelom.

Vučić je rekao da se zvanični Beograd nikada nije zalagao za uvođenje sankcija Prištini zato što je “Srbija zainteresovana za život, dok je nekima politika zasnovana na priči protiv nas”.

Upitan da li mu je neko danas rekao nešto o potencijalnim merama protiv Srbije, Vučić je odgovorio da je “razgovarao sa svima o svemu”.

Dodao da će više informacija moći da saopšti javnosti posle večerašnjih sastanaka sa Makronom i Borelom.

Vučić je istakao da veruje u mir i prosperitet na celom zapadnom Balkanu.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.