Srbinu D.O. produžen pritvor na još dva meseca, advokat uložio žalbu

Srbinu D.O. koji je uhapšen 29. maja ispred opštinske zgrade u Zvečanu, produžena je mera pritvora za još dva meseca, potvrdio je za KoSSev njegov pravni branilac Predrag Miljković.
Image
Foto: KoSSev

D.O. jedan je od dvojice uhapšenih pomenutog dana tokom sukoba Srba sa pripadnicima KFOR-a.

Kosovske vlasti terete ga, prema ranijim informacijama njegovog pravnog zastupnika, za „pozivanje na otpor“ i „ugrožavanje lica pod međunarodnom zaštitom“.

Nakon isteka 48-časovnog zadržavanja, 31. maja određen mu je jednomesečni, a potom krajem avgusta, pritvor mu je produžen na još dva meseca.

Nakon isteka ove mere, Osnovni sud u Prištini odlučio je danas da D.O. produži pritvor na još dva meseca, potvrdio je njegov advokat.

„Danas je održano ročište i njemu je pritvor produžen za još dva meseca“, kazao je Miljković za KoSSev.

Advokat ujedno poručuje da su žalili na ovu odluku suda u Prištini.

„Podneli smo žalbu danas na ovu odluku i očekujemo i nadamo se da će je usvojiti“, kazao je Miljković.

Prema ranijim navodima advokata, D.O. se nalazio u teškom zdravstvenom stanju. On danas, međutim, nije mogao da potvrdi u kakvom se stanju njegov branjenik nalazi, poručivši da će ga uskoro posetiti.

„Za sada ne znam u kakvom se stanju nalazu, međutim obići ću ga uskoro i videti kakvo mu je zdravstveno stanje“, kazao je Miljković.

Inače radi se o mladiću koji se još od najranijeg detinjstva suočava sa teškom porodičnom i materijalnom situacijom, a zbog kojeg su u više navrata organizovane humanitarne akcije i o kojem smo i mi pisali u prošlosti. Prema video snimcima koje je obezbedila Radio Kim, nakon sukoba grupe Srba sa KFOR-om 29. maja, D.O. je mirno sedeo u prvim redovima i pružao pasivni otpor, kada su ga vojnici KFOR-a izvukli iz mase (sedećeg položaja).


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.