Svećlja i Krasnići u Severnoj Mitrovici: Sastanak sa pripadnicima KP-a i gradonačelnikom

Dvojica kosovskih ministara posetili su danas severni deo Mitrovice.
Image
Foto: FB nalog Dželjalja Svećlje

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja i ministar lokalne samouprave Eljbert Krasnići posetili su Regionalnu direkciju Kosovske policije Severna Mitrovica, sastali se sa gradonačelnikom Erdenom Atićem i obišli delove Mitrovice.

U regionalnoj direkciji KP-a sastali su se sa vršiocem dužnosti direktora direkcije, potpukovnikom Vetonom Eljšanijem.

„Kredibilitet koji je stvoren prema policiji i sigurnost prema građanima koju pružaju naši policijski službenici ogleda se u efikasnom prijavljivanju i postupanju u slučajevima“ – naveo je Svećlja na svom FB nalogu.

On je ocenio i da „policija nesumnjivo i dalje ostaje najpouzdanija institucija i svakodnevno utiče na povećanje percepcije bezbednosti u svim zajednicama“, tvrdeći da to dokazuju i odgovori srpskih građana u, kako je naveo – „verodostojnim međunarodnim izveštajima, gde postoji povećanje od 18,61% u odnosu na novembar prošle godine“.

U drugom delu posete dvojica ministara sastala su se gradonačelnikom Atićem, te posetili ilegalne deponije i Bošnjačku mahalu.

Svećlja javnosti istovremeno saopštava šta je ono što opština Severna Mitrovica „tretira kao prioritet“:

„Oslobađanje javnih površina koje su godinama bile zauzete i stvaranje upotrebljivog prostora za građane“.

„U međuvremenu, bezbednost, zdravlje i dobrobit građana u toj opštini i dalje ostaju naš zajednički prioritet na centralnom i lokalnom nivou“ – ocenio je Svećlja.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.