Svećlja će zatražiti da se „Severna brigada“ i „Civilna zaštita“ proglase terorističkim organizacijama

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja rekao je da će zahtevati da „Civilna zaštita“ i „Severna brigada“ budu proglašene teroristima i da će borba protiv ovih ...
Image
Foto: Klan

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja rekao je da će zahtevati da „Civilna zaštita“ i „Severna brigada“ budu proglašene teroristima i da će borba protiv ovih organizacija biti još efikasnija.

U kampu Kosovske policije „Belvedere“ u Južnoj Mitrovici, na vanrednoj konferenciji za medije, Svećlja je kazao i da je „od posleratnog Kosova Kosovo nastavilo da se suočava sa agresijom zvaničnog Beograda“.

„Njihova produžena ruka je posebno u poslednje vreme pojačala terorističke napade na Kosovsku policiju, njihove automobile, njihove stanice, napade na pripadnike KFOR-a i EULEX-a, novinare i građane zemlje” – naveo je.

Dan ranije Kosovska polcija je saopštila da je identifikovala automobil beogradskih registarskih oznaka na oko 100 metara od opštine Zvečan.

Svećlja je izneo i optužbe na račun jednog od čelnih ljudi Kosovske policije za region severa.

„Postoje znakovi sa simbolima ilegalne kriminalne i terorističke formacije Severna brigada, obeležja ruskih jedinica, radio oprema slična onoj zaplenjenoj u kancelariji Aleksandra Filipovića u opštini Leposavić“, rekao je Svećlja.

„Sve ovo je još jedan dokaz da predsednik Srbije Aleksandar Vučić preko ovakvih grupa i organizacija ima za cilj da destabilizuje našu zemlju. Ovaj slučaj potvrđuje dobijenu informaciju da su tokom poslednjih nedelja sa teritorije Srbije ulazila vozila i drugo vojno oružje”, rekao je Svećlja.

Kallxo

Svećlja traži da se „Severna brigada“ i „Civilna zaštita“ proglase terorističkim organizacijama


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.