Svečlja potvrdio: Za četiri dana gotovo 500 preregistracija na „RKS“

Za četiri dana na "RKS" tablice preregistrovan je 471 automobil - potvrdio je kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja.
Image
Foto: Kontakt Plus

On je ocenio da su građani „pozitivno reagovali“ na odluku kosovske vlade o prduženju roka za preregistraciju na „RKS“ tablice sa, kako ih je nazvao – „nelegalne registarske oznake“.

Štaviše, on je ocenio da je „pozitivna“ reakcija građana usledila zato što, kako je nazvao pojedince sa severa koje je i ranije optuživao za kriminal i napad na pripadnike policije, a među kojima i Milana Radoičića – „više nisu moćni na severu“.

„Možda izgleda nezamislivo iz perspektive od pre godinu dana, ali danas u četiri opštine severa rade policajci koji su u službi reda i mira i borbe protiv šverca, kriminalnih i terorističkih grupa. Umešanost bivših policajaca ne samo u slučaj Banjska govori i da je većina njih bila deo šverca“ – dodao je.

Dodaje i da se Kosovo „ne klanja ni banditima ni kriminalnim grupama, čak ni kada dobro organizovane grupe koje podržava Vlada Srbije imaju za cilj da terorišu građane, naruše integritet i suverenitet naše zemlje“.

„Ovaj rezultat je zahvaljujući nezaustavljivom zalaganju svih koji ne odustaju pred pretnjama, ucenama i napadima, već veruju u pravdu i jednakost“ – zaključio je ovaj kosovski ministar.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.