Tužilaštvo odustalo od gonjenja Radeta Basare za ubistvo Olivera Ivanovića

Zbog nedostatka dokaza
Image
Foto: Specijalno tužilaštvo

Specijalno tužilaštvo u Prištini odustalo je od krivičnog gonjenja optuženog Radeta Basare, zbog nedostatka dokaza u vezi s umešanošću u slučaj ubistva srpskog političara Olivera Ivanovića, objavili su prištinski mediji.

Basara je optužen da je kao istražni policajac u severnom delu Mitrovice blisko sarađivao sa Željkom Bojićem i organizovanom grupom koju je predvodio osumnjičeni Milan Radoičić, kako bi eliminisao i sakrio tragove zločina, kao i dokaze i svedočenja na licu mesta.

On je optužen za krivična dela „učešće u organizovanoj kriminalnoj grupi“, „teško ubistvo“ i „zloupotrebu službene dužnosti“. Specijalni tužilac Burim Ćerkini kazao je danas u završnom govoru pred sudom u Prištini da za to ipak nisu obezbedili dokaze.

Suđenje za ubistvo Olivera Ivanovića se nastavlja u Posebnom odeljenju suda u Prištini, gde stranke daju završnu reč.

Prema optužnici, Marko Rošić, Silvana Arsović, Nedeljko Spasojević terete se da su, kao deo kriminalne grupe koju su predvodili Milan Radoičić i Zvonko Veselinović – na različite načine doprineli ubistvu Olivera Ivanovića u januaru 2018. godine.

Optuženi su i Dragiša Marković i Žarko Jovanović, koji su, prema tužilaštvu, manipulisali posrednim dokazima.

U toku je sudski proces i protiv još jednog optuženog od strane kosovskih vlasti, Milana Mihailovića, za koga takođe sumnjaju da je bio umešan u ubistvo Ivanovića.

Beta/N1


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.